SORTIDES D'ALBIRAMENT

Emmarcat dins del projecte "Patrimoni natural marí del Maresme i La Selva", vine a navegar amb nosaltres i descobreix la fauna que s'amaga al canyó submarí de Blanes 🤗

EN QUÈ CONSISTEIXEN LES SORTIDES?

L'objectiu d'aquestes sortides, obertes a tothom, és conèixer millor la fauna marina dels canons del Maresme i La Selva, així com implicar a la ciutadania en la conservació del medi marí.

Durant una jornada (aproximadament 6 hores de navegació) formaràs part de la tripulació i equip d'investigació de l'África, un preciós veler amb capacitat de 12 persones en total i comandat per en Pere, el seu capità.

Quedarem a primera hora del matí al port de Blanes. Un cop allà, les biòlogues de Proyecto Velella farem una xerrada formativa per explicar el projecte, aprendre a identificar espècies, conèixer els patrons de comportament més característics de cadascuna i saber com registrar els albiraments que fem durant la sortida. A més a més, en Pere, el capità, ens donarà alguns consells de seguretat al vaixell molt importants a seguir per poder gaudir de l'experiència.

Posteriorment salparem de port i començarem la nostra ruta. Navegarem fent transectes pel canyó de Blanes, arribant fins a una profunditat de 1500m. Si albirem alguna espècie ens dirigirem cap on es trobi, sempre seguint la normativa estipulada pel Govern en el Real Decret 1727/2007 d'albirament responsable de cetacis.

sortides a la vista 🔍

Diumenge 10 de Novembre - 2 places disponibles 


Informació i recomanacions


algunes espècies que podem arribar a veure (si tenim sort... 🤞)

T'HI ANIMES?

Envia'ns un mail a proyectovelella@gmail.com indicant quin dia et va bé i reserva la teva plaça!

PER QUÈ EL CANYÓ DE BLANES?

Saps què és un canyó submarí? Els canyons submarins són valls submarines que neixen a la vora de la plataforma continental o en ple talús continental, i van a parar a la plana abissal. Sovint es desenvolupen a la prolongació de grans rius (riu Tordera en el cas del canyó de Blanes), i són zones molt interessants en quant a fauna, ja que la seva profunditat i relleu afavoreixen un major moviment de nutrients que atrau a moltes espècies, com per exemple cetacis, aus marines, tortugues, grans peixos pelàgics, etc.


El canyó de Blanes, en el que navegarem durant aquestes sortides, es caracteritza per la gran profunditat que assoleix a molt poques milles de costa.

Canyons submarins a Catalunya. (Imatge: GRC, Geociències Marines, UB)